latinica  ћирилица
19/06/2024 |  20:43 ⇒ 21:22 | Аутор: Агенције

Навијачи Хрватске и Албаније провоцирали присталице Србије, УЕФА најавила драконске казне (ВИДЕО)

Присталице фудбалских репрезентација Хрватске и Албаније заједно су навијали у Хамбургу уочи меча две селекције у другом колу групе Б на Европском првенству у Њемачкој, да би се у току саме утакмице са трибина чули скандалозни повици "Убиј Србина" од стране албанских навијача. Како се незванично сазнаје УЕФА спрема драконске новчане казне за оба савеза.
Навијачи Албаније у дуелу са Хрватском (ФОТО: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT) -
Навијачи Албаније у дуелу са Хрватском (ФОТО: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT)

Медији у Србији сазнају, позивајући се на неименоване блиске изворе УЕФА, управљајуће тијело је спремно да им изрекне "огромну новчану казна, али и рестрикције за њихове навијаче како до краја ЕУРО, тако и на наредним мечевима".

Локални медији наводе да су се навијачи Хрватске и Албаније окупили су у великом броју у Хамбургу прИЈе меча и да су својим пјесмама и политичким порукама провоцирају друге навијаче, а прИЈе свега присталице Србије и Грчке.

На друштвеним мрежама појавили су се снимци појединих албанских навијача који показују "двоглавог орла", симбол тзв. велике Албаније.

То им није било довољно и са провокацијама су наставили на самом мечу. Албански навијачи викали су у 59. минуту утакмице "Убиј Србина". Због овог срамног скандирања огласио се чак и Владимир Штимац, српски кошаркаш.

- Позивам УЕФА и Европско првенство да одмах реагују на ово срамно скандирање и позив на убијање Срба, да одмах суспендује и сходно томе казни све укључене. Спорт није мЈесто за акте мржње и насиља. Све Србе у свијету молим да се не одазову насиљем на ову срамну провокацију - написао је Штимац на друштвеној мрежи.

Осим страшних повика било је поново и застава које су имале обиљежја такозване Ослободилачке војске Косова.