latinica  ћирилица
19/06/2024 |  16:06 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Вулић: Неће нас уништити ни болесне жеље Казаза и сличних њему, нити америчке санкције, Српска је вјечна

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да острашћени ликови, попут Енвера Казаза, који се радују чињеници да би могла бити угрожена егзистенција или радно мјесто било којег човјека јер ће тиме бити нанесена штета Републици Српској, по ко зна који пут потврђује жалосну чињеницу с ким српски народ у БиХ мора да живи.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Али, морам разочарати "врлог" аналитичара Казаза, али и све оне у ФБиХ који мисле исто као он и који се радују угрожавању било чије егзистенције, на њихову велику жалост Република Српска је стабилна и јака, а биће још јача, јер има пријатеље који разумију нашу позицију и који желе да разговарају са руководством Српске, посебно њеним предсједником Милорадом Додиком - нагласила је Вулићева, реагујући на изјаву Казаза да је предсједник Српске руски играч који је "стегнут свим врстама америчких санкција" које ће дати своје резултате, прије свега, на економском плану и да ће, како каже, Додик својом политиком довести у питање економски и политички опстанак Републике Српске.

Вулићева је рекла да искрено жали људе који прижељкују да Република Српска економски ослаби, јер су ти људи у суштини веома несрећни и при том опетрећени ликом и дјелом Милорада Додика.

Она је додала да се често пита шта би сви ти назови аналитичари изјављивали да није Милорада Додика и Републике Српске.

- Очито је да Казаз и слични њему на рачун имена Милорада Додика и Републике Српске попуњавају медијски простор у ФБиХ и постају омиљени саговорници у сарајевској котлини. Годинама уназад многи су говорили да ће Република Српска доживјети економски крах, да неће имати средстава за исплату плата, пензија, редовно измирење обавеза, а ево - Република Српска никад јача - нагласила је Вулићева.

Она је рекла да, што се тиче америчких санкција о којима Казаз говори са одушевљењем, мора истаћи да је Америка кроз историју, а нарочито њена актуелна администрација, која је доживјела неуспјехе на свим пољима, показала да разумије само језик силе и да је за њих демократија мртво слово на папиру.

- Америка под демократијом очигледно подразумијева санкције, силу, пријетње, притиске, уцјене. То је матрица по којој раде званичници САД, а у прилог овоме говори и вокабулар Мајкла Марфија који је примјер заговорника таквог поимања 'демократије'. Републици Српској је то схватање страно, ми остајемо, као и увијек, посвећени демократским вриједностима, поштовању Дејтонског споразума и Устава БиХ - истакла је Вулићева за Срну.

Она је изразила увјерење да ће ова мрачна страна Америке, на челу са Џо Бајденом, и политика силе и наметања својих интереса цијелом свијету ускоро бити завршена.

"Видјели смо и горе од Америке и њихових санкција, па смо све преживјели, преживјећемо и ово. Ми, Срби смо јак и жилав народ, а прије свега, поносан. Нисмо се никада повлачили пред било којом силом, па нећемо ни сада", нагласила је Вулићева.

Она је рекла да све што Република Српска хоће и за шта се бори јесте да странци коначно оду, да БиХ не управља Мајкл Марфи и његов "посинак" Кристијан Шмит, већ легално изабрани домаћи поолитички представници који су спремни на дијалог и договор.

- Бошњаци остају наше комшије с којима желимо имати добре односе и сарадњу, али знамо да је заједнички живот немогућ са онима који су спремни на све само да би нанијели зло Српској и који се радују и отворено желе њен економски слом. Реалности које живимо не бришу се санкцијама, а Република Српска је јака и вјечна. Неће је уништити болесне жеље Казаза и њему сличних, нити америчке санкције - поручила је Вулићева.