latinica  ћирилица
19/06/2024 |  13:47 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Вриједна донација из Србије Џудо клубу Олимпик са Сокоца (ВИДЕО)

Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров приликом радне посјете општини Соколац уручио је вриједну донацију у виду џудо опреме клубу Олимпик из ове локалне заједнице. Након састанка с општинским руководством Тодоров је поручио да ће џудисти из Сокоца у септембру бити гости код колега из Џудо клуба Црвена звезда из Београда.
Соколац - Република Србија, сарадња - Фото: СРНА
Соколац - Република Србија, сарадњаФото: СРНА

Нова кимона и струњаче од великог су значаја за најмлађе соколачке џудисте.

Највише их радује вијест да ће у септембру гостовати на турниру који организује Џудо клуб Црвена звезда.

- Првак сам Републиек Српске и БиХ и радујем се што ћу ићи у септебру у Београд. Можда и тамо освојим прво мјесто зато што имам много златних медаља - каже Ђорђе Мухаремовић, џудиста Џудо клуба Олимпик.

Клуб који је практично почео од нуле прије пет година данас важи за један од најуспјешнијих и најперспективнијих у Српској.

- То је још једно искуство које ће доста значити нашој дјеци и нама као тренерима. Видјећемо, надам се у будућности још више таквих такмичења и посјета - рекао је Лука Чолић, тренер Џудо клуба Олимпик са Сокоца.

Сарадња с Амбасадом Србије и одлазак у госте Црвеној звезди од вишеструког је значаја.

- Црвена звезда је организатор турнира за дјечију узраст. Као клуб ћемо их угостити у Београду. То је наставак сарадње дјеце Сокоца и Црвене звезде, што се и уклапа у закључке Свесрпског сабора - истакао је Иван Тодоров, амбасадор Србије у БиХ.

Милован Бјелица, начелник општине Соколац истиче да када је обновљен рад Џудо клуба Гласинац, и тада је постојала подршка Џудо савеза Србије кроз опрему кимона такмичења.

- Трошкове су сносили у вријеме када смо били у тежој ситуацији као Република Српска - истакао је Бјелица.

На састанку амбасадора Тодорва и општинског руководства присуствовали су и представници Бициклистичког савеза Републике Српске.

Договорена је изградња објекта на Сокоцу који ће бити регионални центар цикло туризма.