latinica  ћирилица
19/06/2024 |  09:39 ⇒ 11:51 | Аутор: Б92

Пешић: Лучић неће играти за репрезентацију

Селектор Србије Светислав Пешић потврдио је да Владимир Лучић неће играти за репрезентацију на Олимпијским играма у Паризу.
Светислав Пешић (фото: TANJUG / JADRANKA ILIĆ) -
Светислав Пешић (фото: TANJUG / JADRANKA ILIĆ)

Чувени тренер је истакао да нема никакве посебне приче око тога зашто је Лучић одлучио да пропусти ОИ.

- Лучић је, није то никаква ексклузива, није отказао, али је рекао да не може. И шта сада? Да ли и ја њему треба да кажем – мораш? Он каже: Па знам да морам, али не могу! Или прошле године Јокић који је одиграо преко сто утакмица, он је рекао: Ја хоћу, али ми тијело и глава не дозвољавају! - рекао је Пешић у подкасту "Код Луке и Кузме".

Када дођеш у репрезентацију, додаје он,  ти на себе преузимаш одговорност свог индивидуалног учинка.

- Друго, преузимаш одговорност према саиграчима, мораш да се добро припремиш, да би могао да испуниш сва очекивања својих другова из тима. И наравно, очекивања од тренера. Ако ниси спреман то да изнесеш, кажеш – не могу. То раде најбољи играчи на свијету. То ради и Јокић, између осталих. Лучић је рекао: Једноставно, ја ћу да дођем, али то што ја желим од себе да дам за репрезентацију и што ти, тренеру, очекујеш од мене, да ја то дам и тако даље, ја за то нисам спреман - истакао је Пешић.

Олимпијске игре у Паризу почињу 26. јула, а кошаркашка репрезентација Србије се налази у групи са Сједињеним Америчким Државама, Јужним Суданом и побједником квалификационог турнира у Порторику.