latinica  ћирилица
18/06/2024 |  11:39 ⇒ 12:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: Велики проблем и безбједносна пријетња по Вучића то што је Звицер на слободи

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је велики проблем и безбједносна пријетња, нарочито по предсједника Србије Александра Вучића, то што је вођа "кавачког клана" Радоје Звицер на слободи и да би полиције двије земље, а посебно Црне Горе, требало интензивно да се баве тим питањем.
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

- Ако желите да водите озбиљну борбу против криминалаца, не можете то да урадите без посвећености свих органа који се боре и који раде на спровођењу закона. А иницијалну капислу дао је предсједник Вучић, који је био на челу тог тима, који је извео ту акцију. Извјесно је да је, након сазнања да је предсједник Вучић тај који гура борбу против криминалаца, постао мета број један, односно главна сметња и пријетња организованом криминалу у овим земљама - рекао је Дачић на ТВ Пинк.

Додао је да код нас увијек постоји прича да се проблеми криминалних кругова из разних других крајева Југославије неће рјешавати на београдском асфалту, али додаје да се то никада не можете потпуно искључити, јер је криминал мултинационалан и не познаје границе.

- И не само да не познаје границе, већ има своје криминалне групе састављене од различитих националности - констатовао је Дачић.

Он је навео са да је Европол саопштио да су постигнути изванредни резултати у заједничкој акцији коју је координирао Европол, а која се тиче нарко-картела, а у којем је учествовала и полиција из Србије.

- Тамо пише да у тим заједничким акцијама, да, када је Србија у питању, да је ухапшено више десетина људи, и то не само у земљи, већ у иностранству, и да је на основу тога што је одузета имовина у Србији, вриједи више од 50 милиона евра. То су огромне количине новца које криминалци користе. Дакле, знате шта, то су озбиљне ствари и зато је веома важно да сви они који нису ухапшени сада буду озбиљно процесуирани - истакао је Дачић.