latinica  ћирилица
16/06/2024 |  14:06 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Видовић: Црква једина институција која најбоље окупља Србе

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је да је Црква једина институција која најбоље окупља Србе и да је веома важно да су јединствени у тренуцима напада на Српску и српски народ.
Зора Видовић - Фото: СРНА
Зора ВидовићФото: СРНА

- Веома је важно да се сви окупимо и будемо јединствени због свега овог што сада проживљавамо - рекла је Видовићева новинарима у Приједору.

Министарка је данас у манастиру Милошевац код Приједора присуствовала великом црквеном народно-литургијском сабрању поводом славе манастирског зимског храма Вазнесења Господњег. У току је обнова ове светиње, која је почела 2019. године.

Видовићева је истакла да је Његово високопреосвештенство митрополит бањалучки Јефрем урадио огромну ствар обновом овог манастира, што Срби никада не смију заборавити.

- Владика има изузетну вољу, жељу и снагу и даћемо све од себе да се заврши ово што је започето и још много тога уради. Влада ће увијек бити ту да помогне и дијелом исфинансира радове, али наравно највећа захвалност иде Цркви и народу који све ово помаже - нагласила је Видовићева.

Она је истакла да ове светиње веома значе јер се народ окупља око православне вјере, која је одувијек била та која одржава српски народ и онда када је било најтеже.

- За вријеме Турака Црква је била та која је одржала Србе и сигурна сам да ће и у овом времену одржати Србе, поготово овдје код нас у Крајини - рекла је Видовићева.

Она је изразила задовољство што се у Републици Српској граде манастири и светиње које су некада давно биле порушене.