latinica  ћирилица
15/06/2024 |  18:11 ⇒ 18:47 | Аутор: Агенције

Спортски свијет плаче за Шаркићем

Прерани одлазак црногорског голмана растужио је свијет фудбала - тужне вијести из Будве пренијели Марка, Газета дело Спорт, Билд, многи клубови, навијачи његовог Милвола.
Матија Шаркић (Фото: EPA-EFE/Hakon Mosvold Larsen) -
Матија Шаркић (Фото: EPA-EFE/Hakon Mosvold Larsen)

"Вјечно насмијани момак", сјајни спортиста, одличан голман Матија Шаркић изненада је преминуо у 27. години.

За момком, који је прије само неколико дана у родном Бриселу у дресу "Сокола" показао о каквој класи се ради, плаче Црна Гора, али и спортски свијет.

Мадридска Марка је тих дана писала о "звјезданом Шаркићу", момку који је засјенио звијезде Белгије, а данас се опростила од њега.

- Трагичне вијести стигле су јутрос када је његов Милвол саопштио да је сломљен од туге - пише Марка.

На насловној страни Газете дело Спорт наводе "Шаркићева драма - прије само десетак дана био је најбољи на терену у пријатељском мечу против Белгије".

Уз причу о Шаркићевој каријери вијест је пренио и Би-Би-Си - "Наше мисли у овом тренутку су са његовом породицом",

Од Матије се опростио и познати новинар Фабрицио Романо. "Вијест која ломи срце... Моје мисли су уз његову породицу", написао је Романо.

Њемачки Билд наглашава да је велика туга у Црној Гори и Енглеској. "Горке вијести из свијета фудбала, а не тако давно Шаркић је био на терену и изабран за играча утакмице".

РТФБ, државна телевизија Белгије, земље у којој је Матија одрастао, подсјетила је на његову изјаву коју је дао пред недавни меч у Бриселу. "Провео сам десет година у Андерлехту, тако да је овај меч био све само не обичан за мене", рекао је тада Шаркић.

Посљедњи поздрав црногорском голману упутили су многи клубови, између осталих и Вест Хем, највећи ривал његовог Милвола, затим и Астон Вила, Бирмингем, Виган, Стоук, Вулверхемптон, Шрузбери, као и ФА куп и француска Лига 1...

Шаркић је посебну везу имао са људима са трибина Милволог Дена, а званични клуб навијача "лавова" имао је посебну поруку за свог голмана.

"Једном лав, увијек лав".