latinica  ћирилица
15/06/2024 |  08:17 ⇒ 16:11 | Аутор: РТРС

Дерби другог дана ЕП у фудбалу: Хрватска - Шпанија

Након што је фудбалска репрезентација Њемачке побиједила Шкотску у Минхену, 5:1 у првој утакмици на Европском првенству, данас се играју три сусрета. Од 15 часова састаће се Швајцарска и Мађарска, од 18 часова играју Шпанија и Хрватска, док ће од 21 час снаге одмјерити Италија, актуелни шампион Европе, и селекција Албаније.
Стадион у Берлину (Фото: EPA-EFECLEMENS BILAN) -
Стадион у Берлину (Фото: EPA-EFECLEMENS BILAN)

Данашњи дан у Келну отварају Швајцарска и Мађарска. Ради се о другом сусрету групе А у којој су још Њемачка и Шкотска. Биће то дуел селекција које своје мјесто виде у осмини финала, а управо би овај дуел могао бити одлучујући за даље такмичење.

Од 18 часова на највећем стадиону у Берлину ћемо гледати велики окршај Хрватске и Шпаније у оквиру групе Б. Биће ово реприза осмине финала са прошлог ЕП када су ове двије селекције одиграле спектакуларан меч у којем је Шпанија након продужетака славила са 5:3. и једни и други су на шампионат стигли са великим амбицијама са циљем да стигну до саме завршнице.

Хрватска још чека велики резултат на ЕП, до сада су најдуже отишли до четвртфинала и ово ће бити посљедња шанса генерције коју преводи Лука Модрић да направе велике ствари на континенталном такмичењу. С друге стране, Шпанија је двоструки шампион, али титулу чека још од 2012. године.

На крају дана гледаћемо други дуел групе Б између актуелног шампиона Италије и Албаније. Иако Италијанима мало ко даје шансе да могу направити нешто слично као прије три године, ипак су фаворити против Албанаца, који су неочекивано лако изборили визу за Еуро.

Обзиром да су у групи са Шпанијом и Хрватском, Италија једноставно мора побиједити, ако мисле себи олакшати пут у наставку такмичења.

Утакмица се игра од 21.00 у Дортмунду.