latinica  ћирилица
14/06/2024 |  22:14 ⇒ 22:58 | Аутор: РТС

Потоп Шкотске против Њемачке (ФОТО)

Фудбалери Њемачке и Шкотске играју први меч групне фазе Европског првенства.
Њемачка-Шкотска (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Њемачка-Шкотска (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Маестралан ударац Никласа Филкруга којим је матирао голмана Шкотске. Њемачка води 4:0.

Нападач Њемачке је у стилу Јоханеса Фојтмана, кошаркашког центра закуцао лопту у мрежу противника. 110 километара на час је ишла лопта у правцу гола који брани Ангус Ган.

Прво полувријеме првог меча на Европском првенству протекао је у доминацији Њемачке против Шкотске, што уосталом и показује резултат на семафору "Минхен арене" - 3:0 у корист домаћина такмичења. Шкоти заиста дјелују изван ритма, Нијемци су их потпуно надиграли.

Кратки пасови и индивидуалне креације Тонија Кроса и Илкаја Гиндогана на средини терена донијеле су Нијемцима голове. Први и други гол дошли су као резултат успављујуће игре Њемачке, јер су Шкоти били уљуљкани у неку своју филозофију да могу да играју против једне од најтрофејнијих фудбалских нација.

Флоријан Вирц био је прецизан у 10. минуту и донио радост Нијемцима, а потом је Гиндоган у 18. минуту затресао мрежу Шкота, а у финишу првог дијела игре Каи Хаверц био је прецизан с пенала.

Ударац са 11 метара дошао је као плод непажње Рајана Портеуса који је обема ногама стартовао над Гиндоганом и зарадио црвени картон. Шкоти ће у наставку играти с 10 играча.

Нијемци нису дозволили ни једну шансу противницима. Бајковит почетак првенства. Нјевероватна мисија Шкотске, имајући у виду и квалификациони циклус, претворио се у немогућу мисију, барем када је ријеч о првом мечу.