latinica  ћирилица
14/06/2024 |  13:17 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Приједор: Пронађено и одузето 200 фалсификованих новчаница

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор извршили су криминалистичку обраду више лица из Новог Града и Сарајава због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кривотворење новца.
Новац - Фото: Уступљена фотографија
НовацФото: Уступљена фотографија

- Уз сагласност дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ и по наредби дежурног судије за претходни поступак Суда БиХ, 12. јуна 2024. године, извршен је претрес стана у Приједору у којем су лица привремено боравила и возила која су исти користили, ком приликом је пронађено и одузето укупно 200 фалсификованих новчаница у апоенима од 10 КМ и апарат за фотокопирање - саопштено је из ПУ Приједор.

Како се додаје у саопштењу, након комплетирања предмета надлежном Тужилаштву БиХ против А.Т. и Х.В., обојица из Новог Града, биће достављен извјештај за почињено кривично дјело кривотворење новца.

Полицијска управа Приједор апелује на све грађане да буду опрезни приликом новчаних трансакција, да обрате пажњу на заштитна обиљежја новчаница и да у случају било какве сумње у исправност, исто пријаве надлежној полицијској станици.