latinica  ћирилица
28/09/2024 |  13:30 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Амиџић: Станивуковић и раније правио нереде; МУП Српске да реагује на информацију о паљењу документације (ВИДЕО)

Институције по службеној дужности унутар Републике Српске, прије свега Тужилаштво и МУП, морају да реагују када је у питању информација да се поједина документација склања и спаљује да би се склонили одређени докази. На шта је Бањалука спала, упитао је генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

- То је особа која је већ изгубила изборе, а сада игра и опасну игру по грађане Бањалуке - додао је Амиџић.

Наводи да је одговоран потез чланова, који су блиски сарадници градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, а који су се одлучили да изађу са истином.

- Говоримо о плановима особе која већ очигледно губи изборе. Он игра једну веома опасну игру - додаје Амиџић.

Амиџић је напоменуо, да то што они губе изборе, не даје им за право, да организују било какве немире.

Истиче да то ништа није чудно, с обзиром да је Станивуковић правио немире и раније, односно када је ријеч о трагедији породице Драгичевић.

- Ако неко мисли да актуелна гарнитура окупљена око Станивуковића, није спремна на све, морам да вас подсјетим да су радили и горе. Сјећате се када је постојала је његова спремност да се са плинском боцом уђе у зграду РТРС-а. Ко теби даје за право да се бавиш таквим стварима? Само зато што ћеш изгубити изборе и што нећеш више бити градоначелник? - додаје Амиџић.

Амиџић је додао да пријетње примају и људи који су у процесу легализације.

- Као што сад пријете људима који су у процесу легализације ако не гласају за њих да им неће бити завршена легализација. Легализација је бесплатна у свим градовима. То је једна опасна игра коју води човјек који је изгубио изборе. Ми у томе не смијемо да учествујемо, поготово не Бањалучани, а мора и да се реагује. Још ако узмемо у обзир ситуацију у којој се налазимо, гдје је Бањалука притиснута са свих страна. Умјесто да овдје постоји мир и стабилност, ви имате човјека који планира хаос и деструкцију - нагласио је Амиџић.