latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:48 | Аутор: СРНА

Којић: Тахировића боли јер се руши лажни мит о Сребреници

Мурат Тахировић из муслиманског удружења жртава и свједока наводног геноцида у писму хашком тужиоцу Сержу Брамерцу износи лажи, јер га очигледно боли рушење лажног мита о геноциду у Сребреници, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Он је навео да је Тахировић писмом Брамерцу још једном потврдио оно што сви знају, а то је да су муслиманске организације које наводно представљају жртве продужена рука СДА и политичког Сарајева и лажима спинују јавност, док ни не помињу злочинце из свог народа који су на слободи.

- Спинује Тахировић причу како се некакви злочинци који су наводно убијали муслимане налазе на слободи, а не знам како није поменуо Атифа Дудаковића, Сакиба Махмуљина, Кемала Мехмедовића, Алмира Бегановића и многе друге који су за њега хероји, као што је и Насер Орић. Ти људи су на слободи, а сви знамо шта су радили у прошлости - рекао је Којић.

Којић пита Тахировића да ли је то што су они на слободи правда?

Он је упитао Тахировића да ли је читао извјештај међународне комисије која је доказала шта се десило у Сребреници, те да ли је видио да 109 држава у Генералној скупштини УН није гласало за резолуцију о Сребреници.

- Очигледно да број оних који су гласали за резолуцију није онолики како су очекивали разни Тахировићи које боли Свесрпски сабор и слика о заједништву Срба са обје стране Дрине, али и свих Срба на свијету. Међутим, највише их боли што се руши лажни мит о геноциду у Сребреници, па се разна муслиманска удружења боје за своје финансирање, а имају енормна средства и добијају разне донације - рекао је Којић.

Он је истакао да би Тахировић и њему слични требали погледати истини у очи и рећи да је у Подрињу убијено 3.267 Срба, да има манипулација са бројем страдалих муслимана у Сребреници, као и да и српске мајке пате за својом убијеном дјецом као и све друге мајке на свијету.

- Занимљиво је да своје писмо Брамерцу завршава са "Хвала на подршци и разумјевању", што породице српских жртава никада не могу написати јер ми никада нисмо имали ни подршку ни разумјевање оних којима он пише писма и кукумаче - рекао је Којић.

Он је указао да Брамерц никада није разговарао са породицама српских жртава Сребренице, док је често у Поточарима.

Којић је упитао како Тахировић не помене да се предсједнику Републике Српске суди због тога што је радио свој посао по Уставу, као и да се приводе представници српских жртава јер говоре само истину.