latinica  ћирилица
13/06/2024 |  20:56 ⇒ 22:31 | Аутор: Б92

Сјајне вијести – Јовић није озбиљније повријеђен (ФОТО)

Српски кошаркаш Никола Јовић се повриједио непосредно пред Олимпијске игре, али је убрзо послије те информације стигла и она о његовом тренутном стању.
Никола Јовић (фото: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA) -
Никола Јовић (фото: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA)

На радост српских навијача – позитивна је.

Млади члан Мајами Хита је примијећен на аеродрому "Никола Тесла" како носи ортопедску чизму на нози, што је забринуло спортску јавност у нашој земљи.

Ипак, како пише "Моцарт Спорт", Јовић је није озбиљније повредио. Он је изврнуо зглоб непосредно прије доласка у Србију, а чизму је носио из превентивних разлога због дужине лета.

Преостало је да његово добро здравствено стање потврде и прегледи код специјалиста наше репрезентације, што је за очекивати.

Уколико се то и деси, Јовић ће 24. јуна почети припреме са осталим репрезентативцима за Олимпијске игре у Паризу. Прве провјере "Орлови" ће имати 5. и 7. јула против Холандије и Турске, иза затворених врата.

Први званични меч Србија ће играти 12. јула против Француске у Лиону. Потом нашу репрезентацију очекује јак турнир у Абу Дабију гдје ће играти са Аустралијом 16. и САД 17. јула.

Србија ће у Лил, где ће се играти групна фаза Олимпијских игара, отпутовати 24. јула, четири дана прије почетка Игара.

Јовић је на ширем списку селектора Светислава Пешића од 16 кандидата за национални тим и требало би да буде и актер поменутих утакмица.

Он је протекле сезоне просечно биљежио 7,7 поена уз 4,2 скокова и 2 асистенције по мечу за Хит.