latinica  ћирилица
13/06/2024 |  18:37 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Средствима Владе саниран кров Техничке школе у Бањалуци; Очекују помоћ града (ВИДЕО)

Завршена је санација крова Техничке школе у Бањалуци, за шта је Влада Српске издвојила 100.000 КМ. Помоћ за санацију крова више пута обећавао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. Подршка Града, кажу у овој школи, изостала је.
Техничка школа, Бањалука - Фото: РТРС
Техничка школа, БањалукаФото: РТРС

Умјесто помоћи из градске управе прошле године у ову школу стигла је градска инспекција.

Затворили су осам кабинета за практичну наставу због оштећења крова.

Захваљујући помоћи Владе, кров је саниран. Од наредне школске године практична настава биће омогућена за 400 ученика.

- Ситуација у којој ученици нису могли да обављају практичну наставу управо због прокишњавања тог крова и могућих потенцијалних проблема за безбједност ученика је свакако био аларм након неукључивања локалне заједнице да морамо брзо да реагујемо. Ево сада само дошли у ситуацију да је то и урађено - рекла је Жељка Стојичић, министарка просвјете и културе Републике Српске.

Руководство Техничке школе незадовољно због тога што градоначелник није испунио обећања.

Очекују да ће им помоћи у обнови кабинета.

- Обмануо је и нас и ученике и јавност. Добили смо само након пар недјеља одговор да он неће да уради и пребацио је то све на Владу Српске. Влада може да уради много, али не може да уради све. Локална заједница мора да подржи - каже Владимир Куваља, директор Техничке школе Бањалука.

Одговорност се пребацује, а ученици трпе! Из Градске управе се правдају да немају подршку скупштинске већине.

- Гарантујем да није било 43 милиона КМ амандмана који су смањили буџетска средства, заиста би ово било урађено у комплету и без Владе Републике Српске - истакао је Бојан Кресојевић, градски менаџер.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука каже да оптуживати Скупштину града је само показатељ неспособности Бојана Кресојевића, Драшка Станивуковића али и комплетног кабинета.

- На само 300 метара од вашег дома или мјеста гдје ми стојимо, они су повећали инвестицију са три на 4,3 милиона КМ за ону воду поред Делте. И питам се како имају средстава за тај пројекат, а немају за дјецу у Техничкој школи - упитао је Нинковић.

Средства за Техничку школу ни ове године нису планирана буџетом.

Из градске Скупштине очекују ребаланс како би био обезбијеђен новац неопходан за санацију кабинета у Техничкој школи.