latinica  ћирилица
13/06/2024 |  15:15 ⇒ 15:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Ангелина Топић: Ово је мој највећи успјех до сад, једва чекам ОИ у Паризу

Презадовољна сам и пресрећна због резултата.
Ангелина Топић (Фото: EPA-EFE/Adam Warzawa POLAND OUT) -
Ангелина Топић (Фото: EPA-EFE/Adam Warzawa POLAND OUT)

Ово је мој највећи успјех до сада и велика одскочна даска за даљи напредак и постизање још бољих резултата, изјавила је српска атлетичарка Ангелина Топић по доласку у Београду послије освајања сребрне медаље у скоку увис на Европском првенству у Риму.

- Хвала цијелом мом тиму са мојим тренером Драгутином Топићем, наравно мојим оцем. Желим да честитам тиму на одличним резултатима - изјавила је Топић новинарима по доласку у Београд.

Она је истакла да је све што зна научила од оца Драгутина Топића.

- Он ми је највећи узор у спорту и животу. Нешто посебно пред финале? Само да се понашам као и иначе, да уживам у тренутку, као и на свим осталим такмичењима. Мој максимум је овог пута био довољан за друго мјесто - навела је српска атлетичарка.

Ангелина Топић је освојила сребро на ЕП, пошто је прескочила 1,97 метара. Она је била неуспјешна на 2,01 метра.

- Ово је пети-шести пут да се подижем на ту висину. Можда те ноћи нису били неки услови савршени за скакаче увис, ухватила нас је и киша на пола такмичења. Срећна сам што сам према мојим стандардима остварила сјајан резултат - истакла је српска атлетичарка.

Ангелина Топић ће учествовати на Олимпијским играма, које су на програму од 26. јула до 11. августа.

- То је огромна ствар, велики је успјех пласирати се на ОИ, са 18 година, срећна сам што могу да се назовем олимпијцем. Једва чекам да видим како то изгледа. Надам се проласку у финале, срећна сам самом чињеницом да ћу бити тамо - закључила је Топић.