latinica  ћирилица
12/06/2024 |  20:07 ⇒ 13/06/2024 | 07:14 | Аутор: РТРС

Представници Српске на Играма БРИКС-а: Велика част наступати под нашом заставом и обиљежјима (ВИДЕО)

У руском Казању отворене су Игре БРИКС-а на којима наступа и репрезентација Републике Српске, под својом заставом и обиљежјима.
Игре БРИКС-а - Фото: РТРС
Игре БРИКС-аФото: РТРС

Републику Српску у Русији представља 64 спортиста у осам спортова.

Члан репрезентације Републике Српске Марина Куртеш, која је носила заставу Српске на церемонији свечаног отварања, рекла је да је велика част наступати на овим играма.

- Не знам како бих ријечима описала церемонију у Казању, с обзиром да сам као капитен репрезентације Српске носила заставу на самом отварању Игара. Емоције су огромне, осјећај невјероватан. Први пут у историји представљамо Републику Српску на овако великом догађају. Ово ће бити сјајна мотивација за такмичења у наредном периоду, а прије свега за такмичење у Казању. Наступам у категорији каратисткиња у сениорској конкуренцији до 68 килограма. Велике медаље су иза мене, али и велика очекивања у наредном периоду. Даћу све од себе, оставићу срце на терену, а вјерујем да ће резултати да дођу сами од себе - истакла је Куртеш.

Каратиста Александар Новицки нагласио је да је наступ Републике Српске у Казању велика ствар за Српску, што ће, како је навео, први пут учествовати самостално на једном овако великом и значајном такмичењу.

Новицков колега, Павле Дујаковић рекао је да је карате репрезентација Српске одрадила два круга припрема за Спортске игре БРИКС-а.

- Моје колеге и ја смо изузетно спремни и максимално фокусирани да дамо све од себе како би остварили што бољи резултат овдје у Русији. Карате је спорт који у Српској доноси најбоље резултате - рекао је Дујаковић.

Игре БРИКС-а трајаће до 23. јуна, а учествоваће готово 5.000 спортиста из 97 земаља.