latinica  ћирилица
12/06/2024 |  14:29 ⇒ 18:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Гудељ: Енглези су сјајан тим, али ми се никог не плашимо и нема непобједивих (ВИДЕО)

Чека нас велика утакмица против Енглеске, на ЕУРО је свака битна, али увијек је фокус на ону прву, она је најбитнија. Енглези су сјајан тим, али ми желимо да покажемо да смо добар тим, да представљамо своју земљу на најбољи начин и покажемо шта желимо, рекао је српски фудбалер Немања Гудељ на првој конференцији за новинаре у Њемачкој.
Немања Гудељ (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs) -
Немања Гудељ (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs)

- Вјерујем да можемо да побиједимо Енглеску, имамо сјајан тим, мислим да можемо да побиједимо свакога, али вјерујем да ће бити неизвјесна утакмица, у фудбалу је све могуће - истакао је Гудељ на конференцији за новинаре у Аугсбургу.

Енглеска има феноменалне играче, дуго ништа нису освојили, желе да освоје ЕУРО, али ми се никога не плашимо, додао је фудбалер Севиље.

- Осјећам се сјајно, брзо сам се опоравио, ту је била и репрезентација, клупски тим, мој приватни тим, физички сам сјајно, кољено такође. Што се тиче моје улоге зависи од селектора, ако будем играо и гдје ћу да играм, то ћемо знати прије меча - поручио је Гудељ.

Према његовим ријечима Исланд је показао у пријатељском мечу са Енглезима да "нема непобједивих".

- Вјерујем да можемо да направимо дуго чекани искорак. Имамо искуство из Катара, сигуран сам да ће бити боље - каже он.

На питање да ли му више одговара позиција штопера или задњег везног, Гудељ је рекао да се лично боље осјећа као задњи везни, али да је за добробит тима спреман да игра на свакој позицији.

- Од малена се најбоље осјећам као задњи везни, у клубу играм штопера, много година сам играо као штопер, могу да испуним ту позицију доста добро, мој отац ме је учио томе када сам био мали. Гдје год ме Мистер (селектор Стојковић) види и мисли да сам потребан тиму, макар и десног бека или лијевог, голмана, све сам спреман - истакао је Гудељ.

На крају рекао је да, упркос великим именима у тиму Енглеске, српски тим је фокусиран на себе.

- Причамо на тему ривала увијек, али смо много више фокусирани на себе. Врло добро смо свјесни и знамо да и они причају о нама и нашим великим именима која су опасна по њих. Знамо свој квалитет и 90 одсто смо фокусирани на себе - закључио је Гудељ.

Утакмица првог кола Ц групе између Енглеске и Србије игра се у недјељу од 21 час у Гелзенкирхену.