latinica  ћирилица
12/06/2024 |  12:38 | Аутор: СРНА

Броћета: Графити говоре колико је мржње према Србима у главама фанатика

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета рекао је да нацистички симболи исписани на дјечијем игралишту у Ливну говоре о томе шта млади слушају у својим кућама, односно колико је мржње у главама фанатика којих је у Федерацији сваким даном све више.
Горан Броћета - Фото: РТРС
Горан БроћетаФото: РТРС

Броћета истиче да увредљиви графити не доприносе помирењу и суживоту.

Он подсјећа да је Срба у овом ентитету све мање и да графити мржње у Ливну имају за циљ да српски народ потпуно нестане са вјековних огњишта.

Броћета је нагласио да су нацистички симболи исписани на дјечијем игралишту у Ливну унијели страх у малобројне повратнике.

- Сви знамо да је у Ливну живио завидан број Срба прије рата, а данас су постали статистичка грешка. Читајући овакве поруке у градовима где им је дједовина, Србима који су имали намјеру да посљедњу животну доб проживе на огњишту ствара се зебња и страх и одвраћа их од те намјере - рекао је Броћета.

Истакао је да међународна заједница и даље затвара очи пред очигледним нестанком једног народа са своје вјековне територије, додајући да они изгледа имају пречег посла како те исте Србе оптужити, сатанизовати и развластити.

- Оштро осуђујем све испаде овакве врсте а поготово ово што се мом народу свакодневно дешава и позивам куваре западњачких кухиња да коначно нешто предузму. Такође очекујем од надлежних органа да коначно расвИјетле бар један случај - рекао је Броћета.

На дјечијем игралишту у центру Ливна исписани су графити "Уби Србина" и нацистички симбол кукасти крст.