latinica  ћирилица
12/06/2024 |  12:22 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Представљен нови тренер ФК Борац; Жижовић: Морамо остварити највише амбиције

Младен Жижовић је данас званично промовисан у новог шефа стручног штаба Фудбалског клуба Борац.
Младен Жижовић - Фото: РТРС
Младен ЖижовићФото: РТРС

Жижовић је на клупи наслиједио Винка Мариновића који је са црвено-плавима освојио шампионску титулу, али и јуче споразумно прекинуо сарадњу.

Нови шеф струке Бањалучана, има 14-огодишњи стаж у Премијер лиги БиХ.

У тренерским водама је од 2017.године, а Борац ће му у тренерској каријери бити шести клуб.

- Разговарли смо са неколико кандидата, али смо изабрали човјека који је са успјехом црвено-плави дрес носио три сезоне у периоду од 2012. до 2015. године - истакао је спортски директор Борца, Оливер Јандрић.

У клубу сматрају, а са тим је сагласн и нови шеф стручног штаба, да се највише амбиције морају остварити, посебно оне на европској сцени.

Нови тренер се захвалио и свом петходнику, Винку Мариновићу на оствареним резултатима, са надом и да ће он и његов стручни штаб наставити тим путем.

Бањалучане је напустило неколико играча којима су истекли уговори, а како је за мјесец дана и прва евро утакмица управа и стручни штаб морају убрзано да раде на квалитетним појачањима.

- Потребна нам је темељна анализа у наредних неколико дана. За мање од четири недјеље је утакмица у Европи, али не смијемо да направимо погрешне кораке. Сигурно је да ће бити појачања. Евидентно је да смо остали без играча у везном реду. Сигурно да ћемо реаговати и довести провјерене играче који имају амбицију - навео је Жижовић.

Експедиција Борца 17. овог мјесеца сели се у Словенију, гдје ће одиграти и три пријатељске утакмице.

Генерална проба биће по повратку из Словеније, 3. јула, а прва утакмица у квалификацијама за Лигу шампиона, 9. или 10. јула.