latinica  ћирилица
12/06/2024 |  10:52 ⇒ 10:59 | Аутор: РТРС

Родић: Надлежни да казне починиоца који је исписао "Уби Србина"

Министар правосуђа и управе у Влади Ливањског кантона Александар Родић позвао је надлежне институције да предузму све неопходне мјере и радње на идентификацији починилаца и кажњавању оних који су исписали увредљиве графите упућене српском народу на дјечијем игралишту у Ливну.
Ливно, дјечије игралиште - графити - Фото: СРНА
Ливно, дјечије игралиште - графитиФото: СРНА

- Позивам надлежне институције да предузму све неопходне мјере и радње на идентификацији починилаца и кажњавању оних који су исписали увредљиве графите - рекао је Родић за Срну.

Он је осудио сваки облик говора мржње, а како каже, посебно је поражавајућа чињеница да се овакви графити налазе у близини дјечијег игралишта.

- Имамо и случајеве оштећења саобраћајних знакова у виду шарања имена насеља написаних ћирилицом, цртања ратних и фашистичких симбола на њима. Овакви случајеви вандализма не доприносе изградњи толеранције, суживота и међусобног поштовања и уважавања на овим просторима - рекао је Родић.

Сматра да сви заједно требају да уложе напор, свако у оквиру својих надлежности, како би изградили боље друштво за будуће генерације.

На дјечијем игралишту у центру Ливна исписани су графити "Уби Србина" и нацистички симбол кукасти крст.