latinica  ћирилица
12/06/2024 |  10:35 ⇒ 11:05 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Ролекс" предати Тужилаштву БиХ

Пет особа ухапшених у акцији кодног назива "Ролекс" због организованог криминала предати су Тужилаштву БиХ.
Ухапшени предати Тужилаштву БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Ухапшени предати Тужилаштву БиХФото: Уступљена фотографија

Поступајућем тужиоцу предати су на даље поступање осумњичени који су лишени слободе - један синоћ, а преостали у јутарњим часовима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оперативна акција у предмету кодног назива "Ролекс" реализована је у сарадњи и комуникацији са структурама Европола, а односи се на више особа осумњичених за организовани криминал, повезан са неовлаштеним међународним прометом великих количина наркотика.

У оквиру предмета са доказима из "Скаја" и "Аном" апликација, прикупљени су докази да су осумњичени, као организована криминална група, у периоду од 2019. до 2021. године, вршили кријумчарење дроге на подручју БиХ, Црне Горе и земаља региона.

Активности у предмету Тужилаштва БиХ, реализовали су припадници МУП-а Републике Српске, Агенције за истраге и заштиту БиХ и других партнерских полицијских агенција. Извршени су претреси на више локација у градовима у оба ентитета, а тужилаштву је предато укупно пет осумњичених особа.

Тужилаштво БиХ донијеће одлуку о приједлогу за одређивање мјере притвора или мјера забране, као и другим истражним активностима у предмету.