latinica  ћирилица
12/06/2024 |  09:40 ⇒ 09:40 | Аутор: РТРС

Кошарац: Конаковић - оличење суверене америчке политике

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да се Елмедин Конаковић на јако чудан начин, опсесивно и са невјероватном количином фрустрације обрушио на све што је српско, посебно након дипломатског фијаска у Генералној скупштини УН.
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac) -
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac)

- Хајде да разумијемо Конаковићеву потребу да буде "први у Бошњака", да коначно изађе из Алијине и Бакирове (Изетбеговић) сјене... Али како објаснити да то упорно покушава да уради преко леђа Српске и свакодневним неоснованим нападима на предсједника Републике Српске Милорада Додика? - истакао је КОшарац.

Кошарац је нагласио да му је мало било и то, па се размахао небулозним критикама на рачун предсједника Србије Александра Вучића и представника српског народа у региону.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Срби су му криви за све. Недостаје још да нас оптужи за проблем глобалног загријавања, па да глупост буде комплетна. Можда би и то дошло на ред, али је окупиран писањем својих политичких ставова, које под кринком "ноте" шаље по региону и бијелом свијету. Једнострано, без сагласности надлежних институција, против Устава и Дејтона - објавио је Кошарац на Инстаграму.

Кошарац је додао да Конаковић прича о улози Тројке у "јачању институција" истовремено док њени представници на најгрубљи начин крше Устав, узурпирају институције и злоупотребљавају овлаштења.

- Организује сабор Бошњака у Сарајеву, а Свесрпски сабор му је огроман проблем, јер би очигледно Србима да забрани националну политику и заштиту националних интереса. Уџбенички примјер непринципијелности и двоструких аршина - констатовао је Кошарац.

Он је додао да је врхунац парадокса када каже како "Додик мора питати Путина за састанак у Мостару".

- То каже човјек чија памет станује у ОХР-у и америчкој Амбасади. Човјек који, по сопственом признању, веже коња гдје му ага каже. Конаковић. Оличење суверене америчке политике - навео је Кошарац.