latinica  ћирилица
12/06/2024 |  08:39 ⇒ 09:21 | Аутор: sputniknews.com

Министарство одбране Русије открило детаље друге фазе нуклеарних вjежби (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије саопштило је да у оквиру друге фазе вjежби нестратешких нуклеарних снага припадници ракетних снага Лењинградског војног округа увjежбавају припреме за употребу ракета Искандер, док Ратна морнарица увjежбава припрему бродова за употребу крстарећих ракета и патролирање.
Војна вјежба (Фото: ЕPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT) -
Војна вјежба (Фото: ЕPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT)

- Припадници ракетне формације Лењинградског војног округа увежбавају борбене задатке набавке специјалне муниције за оперативно-тактички ракетни систем Искандер-М, пуњење носача-ракета и тајно померање у задато подручје за лансирање ракета - наводи се у саопштењу, објављеном на Телеграм каналу.

Посаде морнаричких бродова који учествују у маневрима вjежбаће наоружавање бродова "специјалним бојевим главама крстарећих ракета, морског базирања" и излазак у назначена подручја ради патролирања.

На снимку који је објавило Министарство одбране Русије види се кретање војног конвоја са комплексима Искандер и утовар пројектила на бродове.

Дан раније Министарство одбране Русије саопштило да је почела друга фаза вјежби нестратешких нуклеарних снага Русије Бјелорусије.

Оне увјежбавају припреме за борбену употребу таквог наоружања.