latinica  ћирилица
11/06/2024 |  19:30 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Кошарац: Сваки пут када Бећировић проговори све је мање БиХ

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац оцијенио је да сваки пут када предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић проговори у име БиХ - БиХ је све мање.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Ширење неистина је у његовом менталитету. Тај човјек хода по Европи и као некакав лажни мисионар шири неистине. Тако смо након Бећировићевог састанка са /њемачким министром спољних послова Аналеном/ Бербок обавијештени да је Свесрпски сабор најтежи удар на Дејтонски мировни споразум, а да Српска и Србија руше овај споразум. То је ноторна глупост, манипулација и лаж - написао је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је поновио да је Дејтонски мировни споразум трајно нарушен самовољом странаца и бошњачког политичког фактора, који имају заједнички циљ - унитарну БиХ.

Кошарац је истакао да се Република Српска и њени представници на свим нивоима боре за очување дејтонског уставног оквира у БиХ.

- Декларацијом смо позвали све међународне актере да се врате поштовању слова Дејтона. О каквом то суверенитету БиХ говори Бећировић када за сваку ситницу, а камоли крупно питање, обија прагове западних амбасада, чекајући мишљење и нове задатке? О суверенитету БиХ док нелегитимни /Кристијан/ Шмит вршља по законодавству и намеће правила - навео је Кошарац.

Кошарац је рекао да би ово да није тужно, било смијешно, наводећи да ће на крају БиХ пресудити Бећировић и њему слични, јер је ова ситуација неодржива.