latinica  ћирилица
10/06/2024 |  19:37 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Додик: Дан Републике није укинут (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Свесрпски сабор у Београду јасно потцртао важне циљеве, а да опозиција из Републике Српске измишља причу о томе како је укинут Дан Републике.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Лаж је да је укинут Дан Републике. Република Српска никада није имала обиљежавање дана државности. То је подвала ових који то говоре. У Декларацији, након 15. фебруара, јасно пише да ће Република Српска наставити да обиљежава дан њеног настанка, а то је 9. јануар - рекао је Додик.

Он је рекао да у члану 29 у Декларацији јасно пише да ће Република Српска наставити да обиљежава дан њеног настанка, а то је 9. јануар.

Додик је рекао да је у Декларацији наведено све што је важно, а да попзиција сада покушава да, заједно са Бошњацима из Сарајева, то све сруше.

Он је навео да Закон о празницима предвиђа да Република Српска слави Дан Републике и да постоји посебна одлука Владе да се Дан Републике обиљежава тако што је то нерадни дан, те да се одржавају манифестације, академије и слично.

Коментаришући учешће спортиста из Републике Српске на играма БРИКС-а у Казању, Додик је рекао да веома важно да се репрезентација Српске појави на овом великом спортском догађају.

Додик је нагласио да је БРИКС постаје доминантна свјетска структура.