latinica  ћирилица
10/06/2024 |  18:39 ⇒ 18:56 | Аутор: СРНА

Боксерски савези Српске и Србије потписали споразум о сарадњи

Боксерски савези Србије и Републике Српске потписали су данас споразум о сарадњи који подразумијева заједничке припреме, едукације и наступе у међународним организацијама.
Боксерске рукавице (фото: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA) -
Боксерске рукавице (фото: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA)

Из Боксерског савеза Србије саопштено је да су ови савези и раније имали сјајну сарадњу, која је сада озваничена потписивањем споразума и истакнуто да је Свесрпски сабор још једном показао неспорно јединство Србије и Републике Српске.

- Наши боксери и боксерке су прави доказ сјајне спортске сарадње која траје дуго и која ће бити настављена још снажније после потписивања споразума о сарадњи - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да је резултат сарадње братских организација добијање организације Европског првенства за кадете, послије чега је Европска боксерска конфедерација одлучила да шампионат буде одржан у Бањалуци од 1. до 12. августа.

У саопштењу се подсјећа да ће финале плеј-офа Боксерске лиге Србије бити одржано од 20. до 23. јуна на Тргу Крајине у Бањалуци, гдје ће се боксерски клубови "Славија" из Бањалуке, Нови Пазар, Сомбор и "Раднички" из Београда борити за титулу екипног шампиона Србије.