latinica  ћирилица
10/06/2024 |  16:44 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

Омладинске селекције ФК Радник добиле позив за учешће на највећем турниру на свијету

Позив на највећу свјетску смотру омладинског фудбала, велико признање и част за омладинске селекције ФК Радник.
ФК Радник - Фото: Уступљена фотографија
ФК РадникФото: Уступљена фотографија

ФК Радник добио је позив за учешће на Готиа куп-у за 2025. годину. Турнир се одржава сваке године средином јула у Гетеборгу и траје седам дана, окупља преко 1.700 екипа из 80 земаља свјета.

О каквом се турниру ради говори традиција одржавања од 50ак година, и досадашње учешће неких највећих фудбалских имена свјета као што Андреа Пирло, Ћаби Алонсо, Алан Ширер, Зе Роберто, Златан Ибрахимовић, Емануел Адебајор...

Готиа куп својим грандиозном организацијом највише подсјећа на Олимпијске игре. Обзиром на број учесника у једном мјесту, посебно одушевљава спектакуларно отварање турнира на Стадиону Улеви пред 50 хиљада гледалаца.

Тим поводом у гостима ФК Радник био је бивши играч Марко Бабић. Марко последњих 10-ак година живи и ради у Шведској, а своју љубав према фудбалу наставио је кроз тренерски посао у омладинском али и сениорском фудбалу у овој Скандинавској земљи.

Марко је преко својих фудбалских контаката, упознао организациони одбор Готиа куп-а о значају ФК Радник за ову регију, и при повратаку кући за празнике искористио прилику да донесе Вип позивницу за свој Клуб.

Марко је иначе прошао све омладинске селекције на Градском стадиону, а за сениорски састав је наступао у период између 2006 - 2009. године.

Учешће на највећем свјетском турниру биће непроцјењиво искуство за младе фудбалере ФК Радник.

Марко ће током турнира бити наш домаћин и велика помоћ у реализацији нашег одласка у Гетеборг.

Овим поводом се од срца захваљујемо Марку Бабићу Бабари, који својим примјером показује да бивши играчи нису заборавили свој клуб и да могу бити велика помоћ у развоју нашег Клуба.