latinica  ћирилица
10/06/2024 |  13:21 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

ККИ Врбас одустао од "Еврокупа 2025"

Кошаркашки клуб инвалида Врбас одустао је наступа у "Еврокупу 2025". Као разлог што су се одлучили на овај корак везани су искључиво финансијске природе, али и због недостатка спортских колица. Мада још није истекао рок за пријаву, у овом трофејном клубу су нагласили да ипак неће бити дио ове европске приче.
ККИ Врбас - Фото: Уступљена фотографија
ККИ ВрбасФото: Уступљена фотографија

О свему овом обавијестили су Давида Кингстона који је задужен за такмичење у IWBF. Он је истовремено изразио жаљење што не види ККИ Врбас на "Еврокупу 2025", али се нада новом сусрету у будућности.

- Били смо принуђени да не прихватимо позив за наступ у "Еврокупу 2025" и истински нам је жао због тога. Нисмо ни прошле сезоне били дио овог такмичења и ради тога смо са 23. мјеста пали на 35. позицији на листи IWBF Европе најбољих клубова и извјесно је да ћемо бити међу 50 најуспјешних тимова. Тачно је да је новац главни разлог нашег одустајања, а само за ово такмичење потребно је најмање 50.000 марака и ми једноствано немамо тај новац. Немамо ни адекватну подршку коју овај клуб итекако заслужује поготово када се зна колико смо трофеја досад освојили. Такође треба рећи да нам недостају спортска колица и морам нагласити како су наша тешка 16 килограма, док други са много већим буџетом имају карбонска колица тежине три килограма – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник ККИ Врбас.

- Настављамо такмичење у Републици Српској као и БиХ гдје смо освојили десету узастопну титулу и тако на дресове пришили прву звјездицу и сигуран сам да ће их бити још. Исто тако играћемо и НЛБ лигу коју смо до сада освајали осам пута и желимо и овдје да наставимо серију успјеха. За сва ова такмичења потребно је обезбиједити 100.000 марака и искрено се надам да ћемо их успјети прикупити - закључио је Умичевић.