latinica  ћирилица
10/06/2024 |  13:14 | Аутор: РТРС

Нешић: Бећировић мржњом и отровом највећу штету наноси свом народу

Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у Декларацији усвојеној на Свесрпском сабору којом се позива на кршење Дејтонског мировног споразума и урушава територијални интегритет БиХ, као што тврди. Својом мржњом и отровом који сије штету наноси првенствено бошњачком народу. Штета што је тако млад човјек толико фрустриран и пун мржње, умјесто да друге учи толеранцији и уважавању, рекао је предсједник ДНС Ненад Нешић, коментаришући данашњу Бећировићеву изјаву у којој тврди да се Декларацијом "реинкарнира пројекат Велике Србије".
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Бећировић, сматра Нешић, првенствено има проблем са собом.

- Устав БиХ дао је право Републици Српској на специјалне, паралелне везе са Србијом. Ниједно слово декларације не излази из оквира Дејтонског мировног споразума. Напротив, он се афирмише. Нама не смета и немамо проблем са тим да бошњачки народ из БиХ и Србије гаји блиске односе, гради привредну, економску, културну и историјску сарадњу. То је нормално. Исто тако, српски народ с обје стране Дрине има једиствен идентитет и Дрина није граница међу народом него ријека која спаја - истиче Нешић.

Ако нешто наноси штету БиХ и руши њену стабилност, онда су то потези и изјаве Дениса Бећировића.

- Штета је да један млад човјек нема довољно рационалности да схвати да сви народи у БиХ морају да се осјећају комотно и слободно. Његов покушај наметања стега другим, првенствено наноси штету стабилности БиХ. Да је иоле нормалности, поздравио би декларацију и право српског народа из Републике Српске да његује културне, економске, научне, историјске везе са Србијом. Требао би се угледати како нпр. предсједник Србије Александар Вучић подржава везе војвођанских Мађара са њиховом матицом, од чега користи има читава Србија - каже Нешић.

Двадесет и први вијек је вијек интеграција, научно-технолошког напретка и убрзаног развоја, а оно што Бећировић нуди јесте средњи вијек.

- Што се тиче нас, тамо и може остати. Ми идемо да градимо и радимо. Он то не може порушити - закључио је Нешић.