latinica  ћирилица
10/06/2024 |  13:00 ⇒ 13:04 | Аутор: sputniknews.com

Медведев: Шолц и Макрон су послати на сметлиште историје

Избори за Европски парламент, на којима су снаге које су опозиција садашњем руководству Француске и Њемачке однијеле убједљиву побједу и послали њемачког канцелара Олафа Шолца и француског предсједника Емануела Макрона "на сметлиште историје", написао је на Иксу замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.
Дмитриј Медведев (Фото: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA, илустрација) -
Дмитриј Медведев (Фото: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA, илустрација)

Према ријечима Медведева, избори за ЕП "осликавају неспособну, идиотску економску и миграциону политику" Шолца и Макрона, који подржавају "нацистичку власт у бившој Украјини по цијени живота сопствених грађана“.

- Сачекајте и видите шта ће се даље десити. Вријеме је да поднесете оставку и одете на сметлиште историје - позвао је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије, обраћајући се Шолцу и Макрону.

На изборима за Европски парламент одржаним у недјељу у Њемачкој, опозициони блок десног центра Хришћанско-демократске и Хришћанско-социјалне уније однио је убједљиву побједу, друго мјесто припало је десничарској Алтернативи за Њемачку (АфД ), док је Социјалдемократска партија Олафа Шолца заузела тек треће мјесто.