latinica  ћирилица
10/06/2024 |  11:47 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Жељко Будимир и Немања Мајдов овогодишњи добитници Повеље општине

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и џудиста Немања Мајдов добитници су овогодишње Повеље Источног Новог Сарајева која се додјељује поводом крсне славе општине Спасовдана, одлучено је данас на свечаној сједници СО Источно Ново Сарајево.
Источно Сарајево - сједница СО - Фото: СРНА
Источно Сарајево - сједница СОФото: СРНА

Образлажући одлуку предсједник СО Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић рекао је да се Повеља Будимиру додјељује за његов допринос развоју високошколских установа на подручју ове општине и Мајдову за остварене спортске резултате, те допринос угледу и афирмацији Источног Новог Сарајева.

Одборници у СО Источно Ново Сарајево данас су донијели и одлуку о додјели плакета поводом општинске крсне славе.

Овогодишњи добитници општинске плакете су Небојша Мичић за хуманитарни рад, помоћник министра за културу у Влади Републике Српске Тања Ђаковић за допринос стварању Народног позоришта Источно Сарајев, те новинар РТРС-а Гвозден Шарац за истраживачки рад и допринос очувању културе сјећања и памћења на одбрамбено отаџбински рат, навео је Јованичић.

Он је додао да ће плакете Општине Источно Ново Сарајево добити и гинеколог у Дому здравља Наташа Ђерић Ракита, радиолог у Болници "Србија" Зорица Мирвић и директор "Топлана" Дејан Берјан.

- Поводом крсне славе биће додијељене и захвалнице истакутим радницима у предузећима и установама чији је оснивач Општина Источно Ново Сарајево, као и уружењима која дјелују у овој општини - рекао је Јованчић новинарима.

Поводом крсне славе и Дана општине у сриједу, 12. јуна, биће одржана свечана Спасовданска академија у Спортској дворани на Тргу Републике Србије с почетком у 20.00 часова.

На Спасовдан, у четвртак, 13. јуна, између осталог, биће одржана славска литија на Тргу Републике Србије, те откривен споменик породици на овом тргу.