latinica  ћирилица
10/06/2024 |  11:37 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Злоупотреба службеног положаја у Броду: Продали општинско земљиште и општину оштетили за готово 300.000 КМ

Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијела је Окружном јавном тужилаштву Добој Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица иницијала З.В. из Брода, због основа сумње да је извршило кривично дјело злоупотреба службеног положаја и против лица иницијала Г.В. из Модриче, због основа сумње да је извршило кривично дјело злоупотреба процјене.
Општина Брод - Фото: РТРС
Општина БродФото: РТРС

- За лице иницијала З.В. постоји основ сумње да је у својству одговорног лица Општине Брод закључило уговор о продаји општинског земљишта са једним привредним друштвом из Градишке иако је знало да земљиште има већу тржишну вриједност, док за лице иницијала Г.В. постоји основ сумње да је као овлаштени процјенитељ злоупотријебио овлаштење вјештака за процјену, те је задату процјену извршило паушално и уопштено по значајној мањој вриједности у односу на раније утврђиване процјене тржишне вриједности - саопштено је из МУП-а Српске.

За наведени начин лица иницијала З.В. и Г.В. су Општину Брод оштетила за износ од 287.655,98 КМ, а привредно друштво из Градишке је остварило противправну имовинску корист у истом износу.

Незванично сазнајемо, да је ријеч о Зорану Видићу начелнуку општине и Горану Васиљевићу овлаштеном процјенитељу архитектонске струке.