latinica  ћирилица
10/06/2024 |  08:19 ⇒ 08:21 | Аутор: РТРС

Привремена обустава саобраћаја на путу Хан Кола - Стричићи због бојевог гађања

У Републици Српској и Федерацији Бих данас ће доћи до привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Српске Топлице - Чађавица, на дионици од Хан Кола до Стричића, због извођења бојевог гађања на војном полигону Мањача, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мањача - Фото: РТРС
МањачаФото: РТРС

У периоду од 8.00 до 14.00 часова саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац Хан Кола - Леденице - Стричићи.

Због неопходних радова обустављен је саобраћај на магистралном путу Црна Ријека - Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера, као и на дионици магистралног правца Приједор-Тукови, у Улици краља Александра у Приједору.

Измјењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због постављања расвјете у тунелу Сијерачке стијене, као и на ауто-путу Градишка - Бањалука те због радова на мосту Богдановац.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Нова Топола-Клашнице један због радова на рехабилитацији коловоза, као и на дионице магистралног правца Хан Пијесак два – Соколац и на траси Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/.

Ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје, од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, те на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, док је забрањен прелазак возилима чија је маса виша од 30 тона.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија и на регионалном путу Укрина - Горња Вијака због активираних клизишта, а успорен је и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, те на регионалном путу Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Повремене петоминутне обуставе саобраћаја због извођења бушачко-минерских радова на снази су на дионици магистралног пута Љубогошта - Сумбуловац - Подроманија, на локалитету каменолома Рогоушићи у мјесту Пале, као и на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента.

Због минирања терена на каменолому Грапска-Костајница повремене обуставе саобраћаја биће на снази и на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, а минерски радови изводе се и на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина, у кањону ријеке Бистрица.

У Федерацији БиХ обустављен је саобраћај на магистралном путу Кључ - Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ и преусмјерен на обилазницу, те на дионици регионалног пута Завала-граница БиХ/Хрватска због неопходних радова.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази на правцу Брчко - Церик /Малезијски пут/ радним даном од 8.00 до 16.00 часова због деминирања терена, а деминерски радови изводе се и на путу Лопаре - Челић код скретања за Брусницу.

Успорен је саобраћај због санације шкарпи и косина на магистралном путу Лашва - Каоник /код насеља Грабље/, као и на магистрално путу Цазин - Велика Кладуша.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима Лукавац - Шићки Брод, Србљани - Босанска Крупа, Бугојно - Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица - Прозор, Тарчин - Коњиц, Кладањ - Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/ и Чевљановићи - Нишићи.

На граничним прелазима у БиХ за сада нема дужих задржавања.