latinica  ћирилица
10/06/2024 |  07:59 ⇒ 08:00 | Аутор: СРНА

Свечана академија поводом 30 година Музичке академије

Свечана академија поводом 30 година Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву биће одржана данас у Народном позоришту Источно Сарајево.
Универзитет у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Универзитет у Источном СарајевуФото: РТРС

Почетак свечане академије је у 20.00 часова, најављено је из Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом сутра ће служити Свету архијерејску литургију поводом крсне славе Музичке академије у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама у Источној Илиџи.

Истог дана у 12.00 часова у сали Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву биће уприличена промоција дипломираних и мастер студената, као и додјела награда и признања заслужним професорима и студентима, наведено је у саопштењу.

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву почела је са радом школске 1994/1995. године на територији општине Илиџа, а од 1996. године просторије Музичке академије налазе се у згради Електротехничког факултета у Источном Сарајеву.

Први декан Музичке академије био је академик Војин Комадина. Несебичним залагањем њега и његових сарадника, у отежаним, ратним условима, омогућено је одвијање наставе и створени предуслови да се Академија, током наредних година, развије у респектабилну установу, са резултатима који су јој омогућили углед, како на домаћем, тако и на интернационалном плану.