latinica  ћирилица
09/06/2024 |  16:14 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

СНС: Конаковићеве отровне стријеле подгријавају старе нетрпељивости

Српска напредна странка саопштила је да предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић својим изјавама у вези са Декларацијом са Свесрпског сабора открива анимозитет према Србима, као и да његове отровне стријеле воде само ка политичким сукобима и подгријавају старе нетрпељивости.
Свесрпски сабор, Београд - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Свесрпски сабор, БеоградФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Из СНС-а су истакли да Конаковић открива лични анимозитет према свему српском, непоштовање народа који живе у БиХ и покушај да се Србија и Српска означе као фактори нестабилности.

Наглашено је да се Конаковић води само личним или интересима мањине и да даје паушалне и злонамерне изјаве зарад јефтних политичких поена.

Да је прочитао Декларацију, у СНС-у истичу да би Конаковић видио да се у свакој ријечи позива на помирење, мир и стабилност у региону, уз поштовање Дејтонског споразума, да се Декларацијом Србија и Српска залажу за политичку, економску и националну стабилност, за грађење сигурне и боље будућности свих народа.

Такође, истичу да су у јучерашњим изјавама званичника са Свесрпског сабора, међу којима су били и представници опозиционих странака из региона, били присутни искључиво позиви на свеобухватну сарадњу и мир.

- Сама чињеница да је Сабор окупио Србе различитих политичких мишљења и ставова, доказ је да то није био скуп само истомишљеника СНС-а, већ је то био скуп оних који желе бољу будућност - истичу из СНС-а.

- Јавност, не само у Србији, већ и у цијелом региону зна, да је Србија та која се у сваком тренутку води међународним правом, али и страна која никада неће одступити од борбе да се права Срба поштују, где год они живели. Србија је била, јесте и остаће стуб стабилности, мира и сарадње у региону - нагласили су из СНС-а.

Конаковић је, између осталог, оцијенио да Свесрпски сабор и потписивање Декларације представљају оживљавање пројекта Слободана Милошевића који је био "извор рата и агресије", и да осликавају "хегемонистичку политику Србије према својим сусједима".