latinica  ћирилица
07/06/2024 |  14:57 ⇒ 15:10 | Аутор: РТРС

Производи бањалучке пиваре на тржишту Беча

Производи Бањалучке пиваре од сада су доступни у неколико пословница трговинског ланца "Шпар" у Бечу, а пласман је договорен уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији.
Производи Бањалучке пиваре доступни и у Бечу - Фото: СРНА
Производи Бањалучке пиваре доступни и у БечуФото: СРНА

Бањалучка пивара, једна од најпознатијих компанија у Републици Српској и БиХ, пласирала је на тржиште Аустрије дио свог богатог производног програма, као што је лагер пиво "Нектар", "Бањалучко пиво" и дио асортимана "Нектар радлера".

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић изразио је задовољство што се у Бечу проширује асортиман доступних производа из Републике Српске.

- Сигурни смо да ће препознатљиви брендови Бањалучке пиваре бити омиљени и међу потрошачима у Бечу - рекао је Филиповић Срни.

Он је напоменуо да су, уз подршку Представништва и Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, у претходном периоду на аустријском тржишту представљени производи компанија "Младекс пак", "Витаминка", "Витинка", као и винарија из Републике Српске.

- Поносни смо што све већи број наших компанија, захваљујући доброј пословној стратегији и сталном развоју капацитета, може да парира производима на тржишту ЕУ - рекао је Филиповић.