latinica  ћирилица
04/06/2024 |  20:11 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Вучић: Свесрпски Сабор велика манифестација - успостављамо сарадњу на свим нивоима

Свесрпски Сабор ће бити велика манифестација и успоставићемо сарадњу на свим нивоима, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић  (Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg)

- Најмање шест до седам хиљада људи из Републике Српске ће доћи, а имаћемо и заједничку сједницу влада Српске и Србије - навео је Вучић за РТС.

Каже да ће се кренути са грађењем Музеја жртава Јасеноваца.

Вучић је оцијенио да ће Свесрпски сабор Србије и Републике Српске бити велика манифестација и велика фешта за Београђане, на којој ће наступити више од хиљаду чланова културно-умјетничких друштава из Србије и исто толико из Републике Српске.

Вучић је најавио да ће бити успостављена сарадња на свим нивоима, истичући да ће бити одржана заједничка сједница влада Србије и Републике Српске и да ће бити усвојена заједничка декларација.

Он је најавио да ће сваки министар у Влади Србије и сви директори јавних предузећа имати свог госта из Републике Српске, као и директори музеја, који ће са колегама из Српске потписивати споразуме и меморандуме о сарадњи, што ће чинити и људи из медија.

- Сви треба да виде шта је то што можемо да учинимо, прије свега и увијек поштујући Дејтонски споразум и позивајући неодговорне иностране факторе који руше Дејтонски споразум, увијек оптужујући другога да руши тај споразум - рекао је Вучић.

Додао је да ће на Сабор бити позвани представници Срба из Црне Горе и других земаља региона, истичући да су на тај скуп добродошли сви они који се не стиде своје матице, за разлику од оних других, који за своју критику и кукњаву увијек могу лако да нађу мјесто у Загребу, Подгорици и у другим центрима.

Подсјећамо, Свесрпски Сабор ће бити одржан 8. јуна у Београду.