latinica  ћирилица
04/06/2024 |  16:56 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Љетна сезона на ОЦ Јахорина од 27. јуна - мноштво новина и попуста за посјетиоце (ВИДЕО)

Љетна туристичка сезона на Јахорини званично ће почети 27. јуна уз мноштво новина и попуста које је Олимпијски центар Јахорина припремио за посјетиоце. Циљ је да Јахорина, осим зимске, постане и најпожељнија љетна дестинација.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Јахорина ће 27. јуна "отворити врата" за своје љетне садржаје.

Скај дајв, адреналински парк, бициклистичке стазе, панорамско разгледање гондолом, водене актракције само су дио садржаја у којима ће овог љета уживати гости из цијелог свијета.

Олимпијски центар припремио је низ погодности и попуста како за грађане Источног Сарајева тако и цијеле БиХ.

- 50 одсто попсута за све грађане БиХ за љетне садржаје на Јахорини и шест дана беспалтно за све грађане Источног Сарајева - појаснио је Дејан Љевнаић, директор ОЦ Јахорина.

Иако се Јахорина у последње двије године сусрела са тзв. "зеленим зимама" са мало сњежних падавина, Олимпијски центар биљежи успјешну зимску сезону уз добит од 340.000 КМ.

- Иако смо пословали у екстремно тешким условима исказали смо добит. Увећали смо имовину Олимпијског центра за 26 милина КМ. И то је најбољи резултат свих улагања и пословања. Ова фирма са свом имовином и бизнисом на тржишту вриједи 500 милиона КМ - рекао је Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина.

Туризам је једна од најзначајнијих грана привреде за град Источно Сарајево.

Сарадња локалних заједница и ОЦ Јахорина са Владом Републике Српске резултираће постављањем мобилијара на планини као и изградњом бициклистичке стазе, чија је вриједност милион КМ.

- План је да у наредних десет дана завршимо пројектну документацију, представимо је Влади и брзо дођемо до рјешења, како би до половине или крајем сезоне имали ово реализовано - казао је Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева.

Руководство ОЦ Јахорина уручило је захвалницу градоначелнику Источног Сарајева Љубуиши Ћосићу за најуспјешнију акцију чишћења планине.