latinica  ћирилица
04/06/2024 |  11:27 ⇒ 13:21 | Аутор: РТРС

Санирају се посљедице невремена у Бањалуци; На терену Комисија за процјену штете (ФОТО)

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионално територијално ватрогасно-спасилачке јединице Града Бањалука, Драган Бабић рекао је да је јучерашње невријеме изазвало највеће проблеме у Мишином Хану, те да су надлежне екипе одмах након невремена обишле комплетне локације и сва домаћинства, сагледали ситуацију и пружили подршку.
Посљедице невремена - Фото: РТРС
Посљедице невременаФото: РТРС

Истиче да се већ данас предузимају друге мјере, односно да је формирана Комисија за процјену штете која ће пописати сву штету насталу од невремена, како би се суграђанима надокнадила штета.

- Суграђани који су претрпјели штету могу исту да пријаве Цивилној заштити. Комисија је већ данас на терену како би се извршила процјена штете - поручио је Бабић. 

Фото: РТРС

Мјештане Мишиног Хана који су усљед олујног невремена остали без крова над главом, синоћ је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић, који је поручио да ће Град пружити максималну подршку овим становницима.

- У најкраћем временском року пружићемо материјалну и сву другу потребну подршку како би штета била санирана. Такође, наше екипе Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице су обишле друге дијелове Бањалуке и стоје на располагању нашим грађанима - истакао је Станивуковић.