latinica  ћирилица
30/05/2024 |  20:51 ⇒ 22:30 | Аутор: novosti.rs

Вучић: Нећемо дозволити да се Србија врати у прошлост

Предсједник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас у Нишу, на завршној конвенцији коалиције окупљене око напредњака, да се не смије дозволити да се Србија врати у про[лост.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs)

- Ови избори нису лаки, зато вас позивам да изађете сви, јер само тако нећемо дозоволити да се Србија врати у прошлост, у прошлост корупције, криминала, катанчења фабрика. Хоћемо будућност за нашу дјецу, веће плате и пензије, нове фабрике и инвестиције, да чувамо на српски понос и достојанство. Хоћемо да будемо свој на своме- рекао је Вучић.

Морамо, да чувамо, додаоје Вучић, једину Србију јер другу отаџбину немамо.

- Рођен сам и цијели живот живим у Београду, то нисам сматрао ни за предност ни ману. Иако дјелују разједињени, сви заједно дан послије избора биће уједињени у жељи да промијене ток у ком Србија иде. Да нас врате у прошлост, да имамо стотине отупштених, да нам одузму достојанство, а да проналазе кривца у неком другом. Између свих њихових листа нема разлике. Биће уједињени у мржњи против напретка Србије... И данас када њихови уредници и новинари кажу да ће ме ваљда стрељати заборављају једну ствар, да се нисам уплашио ни много снажнијих. Плашим се само Бога и свога народа, плашим се ваше силе... Они који кажу како ће да стрељају неког то је ваљда подразумијевајуће, моје питање за њих је због чега? Јер сте сваку фабрику у Нишу уништили и затворили? Знате ли људи, да баш као што су неки од мојих претходника већ рекли, доста сам времена провео у Нишу, сваки пут кад сам долазио долазили су ми људи који нису добили своје плате у периоду када су они владали... Сада кажем тим радницима, наставићемо да разговарамо и договорићеемо како да 1,7 милијарди исплатимо Нишлијама које ДОС-овци и ови који су били са њима нису исплатили народу - рекао је Вучић.

Како је рекао ни он до краја није задовољан са стањем данас, али да не сумња да би опозиција за час Србију вратила у прошлост.

- Одлука у недјељу је одлука озбиљности, тиче се ваших родитеља, дјеце, супружника, то није одлука овај је љепше рекао, а овај ми се није допао. То је одлука ко има план и програм. Њихов је план како ће неке од нас да стрељају, да прогоне, а наш план тиче се Србије и њеног напретка, а њихов како ће они до фотеље да се дочепају - рекао је Вучић.

Напоменуо је да осам инвеститора довео у Ниш. Напоменуо је и бројне изграђене ауто-путеве, те да обилазница око Ниша жељезничкој ускоро креће са изградњом, те да се ради брза пруга Ниш-Београд. То ће како је рекао да допринесе развоју цијеле државе, али и повећању плата, која је за 150 пута већа него у доба владавине опозиције.

Предсједник Србије је рекао да ће признати пораз уколико изгуби на изборима у недјељу, те да би га највише погодило то да у Нишу листа не однесе побједу.

фото:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs

- Имамо огромне планове. 60 милиона евра ћемо да уложимо у Чаир, све пројекте обједињујемо и пре краја године крећемо у изградњу Чаира. У изградњу породилишта одмах уз КЦ, јер су најтежи услови за породиље. То крећемо брзо, папирологија је готова. Хоћу да кажем и да је буџет града дупло већи него пре 10 година, али да цијели буџет није довољан за заобилазницу. Кад кажу "Србија је заборавила Ниш" као прво не говоре истину, а друго је да ми нисмо разговарали са људима зато ти Дале мораш да разговараш. Не можемо увијек све да испунимо. Имали смо проблем, ваљда сви крену да штрајкују кад се јави проблем... око брзог брода, примио сам те људе разговарали смо више пута, али смо нашли рјешење. Кад разговарате са људима може и мора да се пронађе рјешење, а не ташна, машна и баш ме брига за људе. Нишу је потребна Србија више него било ком другом граду, ми ћемо наставити да помажемо и нико нас од тога одвојити неће - рекао је Вучић.

Поменуо је да зна да је све до њих, и да неће за никог упутити ни једну ружну ријеч, те додао да уколико су сви заједно "само небо је граница".

- Знам да је све до нас, знам да је све до вас. И Ниш може да има просјечну плату већу од 1.400 евра до краја 2027. године.

Упитао је шта ће да ураде ти који само критикују?

- Шта ће да ураде... па ништа. Стрељаће Вучића, вас ће да прогоне, други мјесец неће знати шта да раде па ће кренути у катанчење фабрика... Нисмо имали довољно времена да се обратимо сваком човјвеку, ја сам се због свега у Њујорку прикључио мало касније, али хоћу да вам захавалим за подршку. Хоћу свима да се захвалим на подршци коју сте нам пружили током борбе у Њујорку и хоћу да знате да ћемо своју земљу да чувамо, и знам да ћемо овде код вас да имамо подршку. Да кажем да знате да ћемо своју земљу да чувамо, и КиМ у Србији и своје национале интересе. Драге даме да вам се захвалим на љубави и подршци коју сте пружали током свих ових година, знам колико сте одговорне, због вас ћемо водити више рачуна. Знамо колико желите мир и стабилност, и увијек ћемо водити рачуна о томе и хавла вам на свему. Вама драга дјецо, млади људи, наш је посао да останете у овој земљи да се борите за Србију, да видите будућност за себе и своје породице, своју дјецу овдје у Србији, наставићемо да се боримо. Ови избори нису лаки, зато вас позивам да изађете сви, јер само тако нећемо дозоволити да се Србија врати у прошлост, у прошлост корупције, криминала, катанчења фабрика. Хоћемо будућност за нашу дјецу, веће плате и пезије, нове фабрике и инвестиције, да чувамо на српски понос и достојанство. Хоћемо да будемо свој на своме, да чувамо једину Србију јер другу отаџбину немамо. Хвала вам Нишлије, биће тешка утакмица у Нишу, али зато вас позивам да их побиједимо у недељу - закључио је Вучић.

Да, додаје Вучић, их побиједимо поштено и докажемо да Србија хоће напријед.

- Србија хоће будућност, да Србија и Ниш виде своје сутра. Хвала вам за огромну љубав и подршку, све најбоље вам желим и вашим породицама. Живјела Србија, за Ниш сутра за Србију сутра, хвала вам најљепше - рекао је Вучић.