latinica  ћирилица
30/05/2024 |  09:08 ⇒ 09:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Ерцеговац: Шест особа задржано на опсервацији, сви повријеђени у саобраћајној несрећи стабилно

Од 39 повријеђених у јучерашњој саобраћајној несрећи код Малог Пожаревца, њих 37 је збринуто у Ургентном центру, двоје на Војномедицинској академији, а тренутно је у Ургентном центру на лијечењу и опсервацији шест особа, рекао је директор Ургентног центра у Београду Марко Ерцеговац.
Хитна помоћ (Фото: ТANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Хитна помоћ (Фото: ТANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

- Шест особа је захтијевало наставак лијечења у јединицама интензивне његе, првенствено због њихових повреда, примарно лица, меких ткива лица и главе, и имамо само једну ортопедску повреду кољена - рекао је Ерцеговац.

Додаје да је добра вијест то да су сви пацијенти стабилно.

- Послије ових 24 сата ми можемо да кажемо да су стабилно, нема погоршања, то нису тешке, животно угрожавајуће повреде. Неки од њих ће бити задржрани још 24 или 48 сати, првенствено због њихових повреда које су ОРЛ или су максилофацијални хирурзи и ортопеди индиковали за опсервацију и евентуално можда хируршку интервенцију - рекао је Ерцеговац.

Он је додао да се искрено нада да до тога неће доћи и ако стање повријеђених остане како јесте, да ће у наредних 24 до 48 сати бити пуштени на кућно лијечење.