latinica  ћирилица
30/05/2024 |  08:06 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Ристовић Крстић: Саслушање је било политичка фарса (ВИДЕО)

Тренутно на тржишту нико не посједује ваљан сертификат за мјерење гледаности, а нови правилник прописује најновију технологију уређаја за мјерење гледаности изјавила је директор Института за метрологију БиХ Милица Ристовић Крстић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Милица Ристовић Крстић - Фото: РТРС
Милица Ристовић КрстићФото: РТРС

Комисија за борбу против корупције Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ обавила је прије неколико дана јавно саслушање представника Института за метрологију БиХ по пријавама које се односе на услове и техничке околности у поступку мјерења гледаности медија, те питање лиценцираних кућа у другим областима.

- Мислим да ни они сами нису имали основ да ме позову на такво саслушањае. Овдје се ради о политичкој пропаганди двоје посланика. Два члана комисије су била спремна да ме извргну руглу, да докажу непостојећу корупцију, а себи да прикупе политичке поене - рекла је Ристовић Крстић.

Она је упитала под чијим налогом су ти посланици организовали цијели тај скуп и на основу чега су је позвали?

- То је све била фарса која се претворила у четири и по сата разговора и различитих предизборних говора, а све под тобоже кринком заштите медија. Сви неутрални људи који су то посматрали схватили су шта је био циљ - истакла је Ристовић Крстић.