latinica  ћирилица
29/05/2024 |  14:36 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

Вучевић и Станивуковић у Новом Саду: Реализација важних пројеката - доказ развоја града (ФОТО)

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић обишлсу данас два велика пројекта у Новом Саду, односно, градилиште нове топлане и новоизграђену подземну гаражу у центру града.
Нови Сад - јавне гараже - Фото: Facebook
Нови Сад - јавне гаражеФото: Facebook

- Изградња топлане "Мајевица" још један је доказ бриге државних власти о квалитету живота Новосађана. Ово је прва топлана која се гради у нашем граду после више од 40 године - истакао је Вучевић.

Истакао је да ће нова топлана дугорочно обезбиједити квалитетно, поуздано и ефикасно снабдијевање топлотном енергијом овај дио града.

- Људима задуженим за реализацију овог пројекта желим пуно среће у даљем раду, а драгим суграђанима много топлих зима - рекао је Вучевић.

Вучевиће је рекао да се Нови Сад сваким даном развија и расте.

- Поносан сам на свој Нови Сад и то што су локалне власти препознале потребу наших суграђана за изградњом нових надземних и подземних гаража.  Данас обилазимо једну од четири нове јавне гараже у изградњи која се налази код зграде Бановине. У питању је модерна подземна гаража која ће се простирати на 6280м&суп2; и садржати 167 паркинг мјеста-
Овакви пројекти доказ су да власт ослушкује потребе свог народа и чини све да народ живи боље, љепше и удобније - навео еј Вучевић.

Станивуковић је рекао да ће Бањалука по узору на Нови Сад почети са израдом пројекта за подземне и надземне јавне гараже.

- Тако ћемо, уз 400 паркинг мјеста која ће на љето бити завршена у самом центру града, добити значајан број паркинг мјеста у нашем граду - рекао је Станивуковић.