latinica  ћирилица
29/05/2024 |  09:30 ⇒ 09:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: За несрећу код Младеновца вјероватно крив возач

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да је, према првим извјештајима саобраћајне полиције за несрећу код Младеновца, у којој је погинула једна особа, а више од 30 повријеђено, вјероватно крив возач аутомобила који се сударио са аутобусом.
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Дачић је прецизирао да је, према информацијама које је добио од полиције, возач аутомобила скренуо у супротну траку и ударио директно у аутобус.

Он је, гостујући на Тв Пинк, нагласио да је увиђај још у току.

- Увијек када изнесем такву информацију морам да кажем да је то информација коју добијем од полиције. Видјеће се да ли ће увиђај тако то показати или не - рекао је он.

Апеловао је на све учеснике у саобраћају да буду веома опрезни и навео да је већ неколико дана у току појачана контрола у саобраћаја.

Као пример је навео да је јуче приведен човјек који је возио са 3,8 промила алкохола у крви.

Возач путничког аутомобила погинуо је јутрос у судару са аутобусом код Младеновца, а у Ургентни центар је довезено 37 особа од којих су четири теже повређене, сазнаје Тањуг.

Неки од повријеђених би требало да буду одвезени и у друге болнице, а већина има повреде главе, док су неки са ортопедским повредама.

Повријеђене је у Ургентном центру обишао министар здравља Златибор Лончар.