latinica  ћирилица
29/05/2024 |  09:29 ⇒ 09:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Весић поводом несреће код Младеновца: Мијењамо закон, нулта толеранција за бахате возаче

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић поручио је данас, поводом несреће код Младеновца у којој је повријеђено више особа, да Министарство на чијем је челу заједно са Министарством унутрашњих послова мјесецима ради на измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја којима ће знатно бити пооштрене казне за бахате возаче и оне који не поштују прописе.
Горан Весић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -
Горан Весић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

- Вријеме је да за оне који се посебно бахато понашају у саобраћају предвидимо мјеру одузимања аутомобила, мислим на оне који возе супротном страном ауто-пута, оне који брзо возе у насељеном мјесту, у зонама школа и зонама пјешачког прелаза. Осим тога, забраниће се претицање камиона на ауто-путу, што је такође велики проблем. Забраниће се камионима да имају расути терет који није покривен цирадом - рекао је Весић гостујући на телевизији Прва.

Он је навео да ће тако пооштреним казненим мјерама сигурно бити смањем број саобраћајних несрећа.

- Ми као Министарство инсистирамо на томе да се, када су у питању особе до 25 година, ограничи број коњских снага аутомобила које могу да возе, за шта за сада постоји ограничење за пробну возачку, али ово ограничење треба да се прошири на године живота. Велики број људи који гине у собраћајним несрећама управо су млади људи што користе аутомобиле које не умију, са својим возачким искуством, да возе - рекао је Весић.

Он је додао да вјерује да ћемо на тај начин имати већу безбједност на путевима. Осим измјена и допуна Закона о безбједности саобраћаја, Весић је поменуо и Закон о путевима.

- То су неки од закона које Министарство на чијем сам челу припрема и који ће бити на дневном реду скупштине. Вјерујем да ћемо тако успјети да заштитимо више живота на нашим путевима - закључио је Весић.

Повезане вијести: 

У судару аутобуса и аутомобила код Младеновца погинуло једно лице, више од 30 повријеђених 

Младеновац: У Ургентни центар довезено 37 особа, четири теже повријеђене