latinica  ћирилица
28/05/2024 |  19:50 ⇒ 21:11 | Аутор: СРНА

Вучић: Никоме нећемо дозволити да разбија јединство српског народа

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да никоме неће дозволити да разбија јединство српског народа гдје год да живе Срби.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

- Гдје год да живе Срби увек ћемо имати јединство нашег народа, увијек ћемо имати исто име и презиме српско, и никоме нећемо дозволити да то сруши - рекао је Вучић на предизборном скупу странака окупљених око Српске напредне странке у Београду.

Вучић је током обраћања развио заставу Србије коју је недавно развио у УН и навео да су му у региону и у свијету сви замјерили што је то учинио.

- Засметала им је наша срска тробојка, наша српска застава. Питају се зашто толико волимо своју заставу. Ничију заставу не мрзимо, али своју волимо највише на свијету. Ова наша тробојка је данас симбол отпора, слободе, правде и побједе. Нико ову заставу не може и никада неће побиједити - поручио је Вучић.

Скупу у Хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду присуствовали су кандидат коалиције за градоначелника Београда Александар Шапић, предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, предсједник странке "Заветници" Милица Ђурђевић Стаменковски, градоначелник Љубљане Зоран Јанковић и други.

У Србији ће 2. јуна бити одржани избори у 66 јединица локалне самоуправе, а бирају се и одборници више београдских и нишких општина.