latinica  ћирилица
25/05/2024 |  21:38 | Аутор: РТРС

Галијашевић: 23. маја свијет подијељен, а Генерална скупштина УН поцијепана на пола

Експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић рекао је да ће 23. мај, дан када је Генерална скупштина УН усвојила Резолуцију о Сребреници, остати упамћен као дан када је свијет подијељен и када је ова скупштина поцијепана на пола.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

Он је подсјетио да су за Резолуцију гласале 84 земље, 19 је било против, а 68 суздржано.

- Већа половина свијета, 87 држава чланица УН, није подржало ову резолуцију, али је она усвојена и у регион је упућена јасна порука: "Вријеме је да се у БиХ поново ратује" - навео је Галијашевић у ауторском тексту за портал Правда.

Он је навео да су политичари које је Запад послао на Балкан позвали Бошњаке и Србе на сукоб, јер више неће бити дијалога него ће се одлучивати једнострано и доносити акти у интересу једне од три зараћене стране.

Галијашевић наводи да су, заслугом Бошњака, на трен заборављени сви нацистички злочини и геноцид у Руанди и Конгу и да је дата подршка злочинима израелске и америчке војске према Палестинцима у Гази.

- У Генералној скупштини УН свијет, ипак, није у потпуности окренуо главу у другу страну и нема намјеру да због ове резолуције шири илузију о западној љубави према "јадним" муслиманима - наводи Галијашевић.

Комплетан текст можете прочитати овдје.