latinica  ћирилица
25/05/2024 |  20:28 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Протест због резолуције о Сребреници испред њемачке Амбасаде у Москви

Оспред Амбасадњ Њемачке у Москви данас је одржано окупљање чланова Савез Срба "Никола Тесла" у Москви, удружења српске дијаспоре у Русији које претежно чине студенти и српске патриоте, заједно са руском организацијом "Народни фронт".
Генерална скупштина УН (Фото: EPA-EFE/SARAH YENESEL, илустрација) -
Генерална скупштина УН (Фото: EPA-EFE/SARAH YENESEL, илустрација)

Окупљени су изразили протест у вези са резолуцијом о Сребреници коју је иницирао Берлин у Генералној скупштини УН.

- Дакле, Њемачка се не стиди да оптужује Србе за геноцид? Сматрамо да је важно да се активно подржи братски српски народ у борби за правду, када желе да елиминишу Републику Српску. Документ нема никакве везе са овјековјечењем сјећања на жртве трагедије, лицемјерја и лажи, какве већ имају - рекла је предсједница Савеза Срба "Никола Тесла", Лена Милојевић, објавила је Руска газета.

Милојевићева је рекла да су се УН претвориле у бирократски ентитет који више ништа не значи.

- Нажалост, свједоци смо ревизије историје - закључила је она.

Политиколог из Београда Александар Павић изразио је увјерење да је доношење резолуције о Сребреници само наставак разарања међународног правног поретка и самих УН, замјењујући га законима џунгле.

- Ова резолуција мора унапријед да оправда будуће агресивне акције колективног Запада против нас и у блиској је координацији са суђењем /предсједнику Републике Српске/ Милораду Додику у Сарајеву и парадржавним терором режима Аљбина Куртија над Србима на Косову и Метохији - каже Павић.

Он истиче да је крајњи циљ сузбијање српског отпора интеграцији у НАТО и пацификација позадине новог-старог фронта против Русије, слично ономе што је нацистичка Њемачка урадила у прољеће 1941. године када је окупирала Југославију.

- На крају крајева, ради се о намјерном продубљивању етничких подјела у БиХ и региону у цјелини, по старој империјалној матрици "завади па владај" - рекао је Павић.

Прослављени српски редитељ Емир Кустурица истиче да је на дјелу продубљивање глобалних подјела.

- Гласање у Генералној скупштини УН резултат је очаја у коме се цивилизација налази и очигледно је да нас у будућности чека велика подјела - каже Кустурица.

Извор: Руска газета