latinica  ћирилица
24/05/2024 |  16:10 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Ђурђевић Стаменковски: Србија - матица свих Срба

Министарка за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да је Србија била и остала матица свих Срба.
Свечани концерт "Свесрпски дечји сабор" (Фото:  Tanjug, MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DUŠAN VELJOVIĆ) -
Свечани концерт "Свесрпски дечји сабор" (Фото: Tanjug, MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DUŠAN VELJOVIĆ)

- Нека се сви Срби, сва наша дјеца и све наше породице држе заједно, јер је Србија била и биће наша матица и наша породица -рекла је она на отварању "Свесрпског дјечијег сабора" у Београду.

Она је учесницима манифестације, која окупља дјецу од девет до 13 година из дијаспоре, региона и Србије, поручила да они у Београду нису гости, већ домаћи - своји на своме, у својој матици и у својој земљи, саопштено је из Министарства за бригу о породици и демографију Србије.

Ђурђевић Стаменковски нагласила је да је Србија поносна земља, која има народ великог срца и која ће свима пружити руку и пожељети добродошлицу, али ће увијек чувати свој идентитет, културу, традицију и обичаје.

- Гдје год будете живјели по свијету, препознаћете се по језику, по знамењима, обичајима, традицији и по ономе што је дио нашег идентитета, наше културе - по ношњи, по писму и по пјесми - рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је поручила да су дјеца из региона и дијаспоре најбољи амбасадори Србије и да треба да се труде да свуда стичу пријатеље.

- Министарство за бригу о породици и демографију свим својим активностима бори се да што више наше дјеце живи, ради и заснива своје породице управо у Србији, која је и сама једна велика породица, у којој има мјеста за све оне који воле своју отаџбину, чувају своју традицију, обичаје и културу - рекла је Ђурђевић Стаменковски.