latinica  ћирилица
24/05/2024 |  15:46 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Кошарац: Марфи поново доказао да је освједочени србомрзац и да жели нестанак Српске

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи сваком својом изјавом изнова доказује да је освједочени србомрзац и да патолошки жели нестанак Републике Српске.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је навео да Марфи "у свом изопаченом и настраном науму не преза од директних и бруталних пријетњи предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Српској и српском народу".

- С којим правом то ради? Један дипломата у земљи у којој је гост дрзне се да пријети цијелом народу и предсједнику који је изабран вољом тог народа, легитимно, легално, демократски?! - написао је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Упитао је шта је Марфијев циљ?

- Да нас застраши? Да нас уцјењује? Да понизно спустимо главу пред свакодневном најездом његових увреда, пријетњи и кабадахијског понашања?! Па да ли је тај човјек нормалан? - упитао је Кошарац.

Он је оцијенио да је Марфију, као и Кристијану Шмиту, "брату по урушавању Дејтонског споразума, насиљу и девастирању БиХ, потребна медицинска дијагноза", наводећи да треба видјети под психоза и шизофренија.

- Колико Марфи и САД желе добро српском народу, колико нам "мира, просперитета и демократије" желе најбоље су показали деведесетих година. Од њиховог "милосрђа" немилосрдно је страдао српски народ. Бомбама су убијали нашу дјецу, жене, старце...Уништавали су нашу земљу - указао је Кошарац.

Према његовим ријечима, звијери гладне српске крви данас би да држе слово и да пријете укидањем отаџбине Републике Српске, у чије темеље су уграђени животи најбољих од нас.

- Своје крваве руке и морбидне науме држите далеко од нас! У Српску нам не дирајте! - поручио је Кошарац.

Амбасада САД објавила је да сецесија или "раздруживање Републике Српске не значи њену независност нити крај БиХ него значи крај Републике Српске".